Zo stuur je razendsnel een kaart vanaf je smartphone

In mei lanceerde het bekende wenskaarten-bedrijf Hallmark een nieuwe app voor iPhone en iPad. Met deze app kun je razendsnel een wenskaart versturen vanaf je Apple smartphone. Ook Android toestellen zullen eerstkomend met de app kunnen werken. Naast wenskaarten sturen kun je daarmee ook uitnodigingen maken, verzendingen tracken, ontvangers bewaren, enzovoort.

Hallmark-app

Hallmark bestaat 105 jaar. Het bedrijf werd opgericht te Kansas City in 1910. Het heeft zo’n 30000 werknemers in dienst en creĆ«erde in 2014 een omzet van 3,8 biljoen dollar.

Het opzet van deze nieuwe app gaat daarbij verder dan zomaar het verzenden van e-cards. Het systeem past in een bredere bedrijfsfilosofie, die de virtuele relaties tussen mensen wil verdiepen eerder dan verbreden. Die verbreding vond de laatste jaren immers afdoende plaats via Facebook en andere platformen. Met zijn app zoekt de Amerikaanse wenskaarten-reus echter de kwaliteit en niet de kwantiteit van het aanbod te bespelen. Zo wil de onderneming een nieuw “gouden tijdperk” voor wenskaart aanboren, dixit e-card directeur Dan Kessler.

Troeven

Hoewel er nog debat heerst over hoeveel en op welke manier deze markt precies inkomsten genereert, leidt het inderdaad weinig twijfel dat de digitale markt een enorm groeipotentieel omhelst voor de kaarten-business. De concurrentie is dan uiteraard navenant scherp, maar Hallmark weet hier te profiteren van een aantal troeven. Een eerste daarvan is uiteraard zijn enorme naambekendheid en ervaring. Tot dit kapitaal kunnen ook bepaalde exclusieve rechten gerekend worden op tal van iconische figuren en merken, zoals Snoopy of Star Wars. Een hoge graad van animatie-techniek en het typische, signature artwork maken het artistieke plaatje compleet.

Optimale gebruikerservaring

Voorts heeft de Hallmark-app vooral ook aan gebruiksgemak gedacht. Sterker nog: zijn voornaamste troeven liggen misschien wel bij de systematische manier waarop de app je wenskaarten-verkeer weet te organiseren. Uitnodigingen maken en versturen wordt bijvoorbeeld een fluitje van een cent dankzij een eigen adressenlijst, tracker en timer. Voor de regelmatige gebruiker is dat een godsgeschenk. De app zelf is daarbij overigens helemaal gratis. Je betaalt enkel 18$ per jaar of 5$ per maand voor het gebruik van de (gigantische) Hallmark-bibliotheken. Uiteraard gebruikt de app wel internet, een mobiel abonnement hiervoor is dan ook handig.